Wie zijn wij?

Welkom bij de Nederlandse School Taipei! Bij ons leer je de Nederlandse taal op een doelgerichte manier. Dit doen we op zaterdagochtend in hartje Taipei en doordeweeks aan de Taipei European School (TES). We werken tijdens met les- en toetsmethodes uit het Nederlandse basisonderwijs.

Naast de reguliere lessen organiseren we ieder jaar vijf culturele activiteiten. Deze culturele activiteiten zijn een onderdeel van het totale lesprogramma, om aan het benodigde aantal lesuren te komen, deelname is dan ook verplicht.

Nederlandse Taal & Cultuur

De Stichting Nederlands Onderwijs Taipei, waar de Nederlandse School Taipei onderdeel van uitmaakt, is opgericht in 1989. Begin jaren`90 werden er voor het eerst Nederlandse lessen gegeven aan kinderen van Nederlandse expat gezinnen in Taipei. Dit waren met name kinderen van ouders die werkzaam waren bij Philips. In de jaren daarna heeft de Nederlandse School Taipei zich gevestigd in de Taipei American School (TAS) en vervolgens zijn we verhuisd naar de Taipei European School (TES).

Onze leerlingen

Momenteel wordt een NTC-programma aangeboden aan meer dan 60 leerlingen. We hebben de volgende groepen: peuters, de basisgroepen 1 t/m 8 en het eerste jaar Voortgezet Onderwijs. Aan TES leerlingen wordt doordeweeks NTC-onderwijs aangeboden in de vorm van een CCA (Co-Curricular Activity): een naschoolse activiteit. Leerlingen van de TES voor wie het beter uitkomt om op zaterdag les te krijgen, kunnen worden aangemeld voor het zaterdagprogramma.​
In 2016 is de Nederlandse School Taipei gestart met een NTC-programma op zaterdag voor alle Nederlandstalige kinderen in Taiwan. Sinds 2022 is dit op Taipei Municipal Rixin Elementary School (Rixin). 
Erkende NTC-school


De school is verbonden aan de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) die onderwijskundig- en bestuurlijk advies, almede professionele bijscholing biedt aan meer dan 200 Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) scholen over de hele wereld. De lesprogramma’s en de organisatie van onze school staan onder toezicht van de onderwijsinspectie van het Nederlands Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Neem contact met ons op

Na het bekijken van deze website enthousiast geworden over onze school en wil je meer weten over Nederlands taal- en cultuuronderwijs in Taipei? Over ons lesaanbod en hoe we georganiseerd zijn? Bekijk onze informatie gids of stuur een mailtje naar onze school of het bestuur. We komen graag met je in contact!

De schoolleiding en bestuur van de school zijn te bereiken via: info@nederlandseschooltaipei.com

Volg de Nederlandse school Taipei op social media!

FacebookInstagramLinkedIn