Welkom bij de
Nederlandse
School Taipei


Wie zijn wij?

De Nederlandse School Taipei biedt onderwijs volgens het Nederlandse schoolsysteem en de daarbijhorende lesmethodes. Bij ons kunnen kinderen spelenderwijs de Nederlandse taalvaardigheid verstevigen.

Ook organiseren we ieder jaar diverse culturele en educatieve activiteiten waaronder Sinterklaas, Koningsdag en Kinderboekenweek.

Leerlingen zijn bij ons al welkom vanaf 3 jaar!

Nederlandse Taal & Cultuur

De Stichting Nederlands Onderwijs Taipei, waar de Nederlanse School Taipei onderdeel van uitmaakt, biedt al sinds 1989 lesprogramma’s Nederlandse Taal en Cultuur aan Nederlandstalige kinderen in Taiwan aan. Lees hier meer over onze culturele activiteiten.

Onze leerlingen

De school heeft momenteel zo’n 60 leerlingen in de groepen 0 t/m 8. We bieden onze lessen aan op twee locaties in Taipei: op zaterdagochtend in Datong district op Rixin Municipal Elementary School en doordeweeks in Tianmu op de Taipei European School (TES). Een deel van onze leerlingen spreekt thuis Nederlands als moedertaal. Voor deze groep is het doel om zo dicht mogelijk op het niveau te blijven van hun leeftijdgenoten in Nederland of België zodat ze bij terugkeer zonder problemen kunnen aansluiten bij het schoolsysteem. Een ander deel van de leerlingen komt uit gezinnen met één Nederlandstalige ouder of waar beide ouders anderstalig zijn.


Erkende NTC-school

De school is verbonden aan de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) die onderwijskundig- en bestuurlijk advies, almede professionele bijscholing biedt aan meer dan 200 Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) scholen over de hele wereld. De lesprogramma’s en de organisatie van onze school staan onder toezicht van de onderwijsinspectie van het Nederlands Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Neem contact met ons op

Na het bekijken van deze website enthousiast geworden over onze school en wil je meer weten over Nederlands taal- en cultuuronderwijs in Taipei? Over ons lesaanbod en hoe we georganiseerd zijn? Bekijk onze informatie gids of stuur een mailtje naar onze school of het bestuur. We komen graag met je in contact!

De schoolleiding en bestuur van de school zijn te bereiken via: info@nederlandseschooltaipei.com

Volg de Nederlandse school Taipei op social media!

FacebookInstagramLinkedIn