Welkom bij de Nederlandse School Taipei

  • Bij ons kun je spelenderwijs je Nederlandse taalvaardigheid verstevigen
  • We zijn een erkende NTC-school en leren volgens het Nederlandse schoolsyteem
  • We organiseren ieder jaar 5 culturele activiteiten zoals Sinterklaas, Koningsdag en het kinderboekenweekfeest
  • Wees welkom vanaf 3 jaar!

De Stichting Nederlands Onderwijs Taipei, waar de Nederlandse School Taipei onderdeel van uitmaakt, biedt sinds 1989 lesprogramma’s Nederlandse Taal en Cultuur aan Nederlandstalige kinderen in Taiwan aan.

Onze leerlingen
De school heeft momenteel zo’n 45 leerlingen en biedt lessen aan op twee locaties in Taipei: op zaterdag in Daan district en doordeweeks in Tianmu op de Taipei European School. Een deel van onze leerlingen spreekt thuis Nederlands als moedertaal. Voor deze groep is het doel om zo dicht mogelijk op het niveau te blijven van hun leeftijdgenoten in Nederland of België. Een ander deel van de leerlingen komt uit gezinnen met een Nederlandstalige ouder of waar beide ouders anderstalig zijn.

We zijn een erkende NTC-school
De school is verbonden aan de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) die onderwijskundig- en bestuurlijk advies, almede professionele bijscholing biedt aan meer dan 200 Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) scholen over de hele wereld. De lesprogramma’s en de organisatie van onze school staan onder toezicht van de onderwijsinspectie van het Nederlands Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wil je meer weten over Nederlands taal- en cultuuronderwijs in Taipei? Over ons lesaanbod en hoe we georganiseerd zijn? We komen graag met je in contact!

Juf Vienna is te bereiken via: leerkracht@nederlandseschooltaipei.com
Het bestuur van de school via: bestuur@nederlandseschooltaipei.com

De Nederlandse school is ook actief op Facebook: volg ons vandaag nog!